tematikus keresés térképes keresés közkincs-kereső

BTM: honfoglaló film a Vármúzeumban, a Büdy-vár új élete, visegrádi játszópark: lehet másik

Közkincs-kereső: műemlékvédelem, régészet, muzeológia. A 2023. március 8-i adás már az archívumban hallgatható.
 
 
Honfoglalók költöznek március 18-án a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumába. Nyilvános vetítést rendeznek a nemrég bemutatott Lovakon, nyergekben című dokumentumfilmnek, sőt az alkotókkal is találkozhatnak, beszélgethetnek, vitázhatnak az érdeklődők. A nem mindennapi alkalomról hallhatnak a műsor első perceiben. Beszélgetés Felbermann Judittal, a Budapesti Történeti Múzeum Közönségkapcsolati és Szervezési Főosztályának vezetőjével, Berecz Mátyás múzeumpedagógussal és B. Szabó János történésszel, a film egyik szakértőjével.
Ezután az ukrán határ mellé, Vámosatyára utazunk. Nem csak bemutathatóvá tették a település határában található Büdy-vár maradványait, de kiállítások sokasága várja az érdeklődőket. A település polgármestere, Szász József kalauzol.
Végül Visegrádon, a királyi palota mellett járunk. A történelmi játszóparkban több százezer gyerek járt már, de a létesítménynek sajnos meg vannak számlálva a napjai. Lehet helyette azonban másik. Riport Buzás Gergellyel, a Magyar Nemzeti Múzeum Mátyás Király Múzeumának igazgatójával.
 

Érdekesnek, hasznosnak találta a cikket? Jelentkezzen magazinunk állandó olvasójának!