tematikus keresés térképes keresés közkincs-kereső

Archeologia Napok és ArchExpó: a régészet hétvégéje

Archeologia Napok: október 26.-27.-28.
ArchExpó:
október 26.-27.

A régészet rejtelmeibe kap bepillantást a látogató, sőt a részese lehet a felfedezésnek az első ízben megrendezett Archeologia Napokon október utolsó hétvégéjén, Visegrádon.
A programsorozat részeként megvalósuló ArchExpón pedig régész-, és műemlékes szakemberek, valamint turisztikai vállalkozások, örökségvédelemben érintett más vállalkozások és önkormányzatok találhatnak egymásra a közeljövőben országszerte megvalósuló beruházások, pályázatok kivitelezésére.

Az Archeologia Napokon "belekóstolhat" a szakmába  ha érdekli ez az izgalmas, kalandos munka, de még nem régész, vagy már nem lesz régész.. A Mátyás Király Múzeumban felfedezésre váró ásatási terület várja Önt és gyermekeit, tanítványait, ahol régészek segítő felügyelete mellett Önök tárhatják fel a szelvényeket. A talált leleteket restaurálhatják, majd természetesen emlékbe haza is vihetik. Igazi régészeti leleteket is bemutatnak munkatársaink, és lehetőség nyílik ezek kipróbálására.

Valamennyi korosztálynak igyekszünk programot kínálni portálunk első Archeologia Napjain, így ha nem akar ásni (derékproblémákkal küzd, vagy kinőtt már ebből a korból), vezetéssel megtekintheti a ferences kolostor egyébként látogatók előtt elzárt feltárási területét, vagy látogatást tehet a múzeum raktárában és restaurátor műhelyében, ahol szintén szakvezetés mellett szó szerint műhelytitkokba avatjuk be.

Ha Ön egy igazán elszánt érdeklődő, szeretettel várjuk az ArchExpó előadásaira is, ahol tájékozódhat arról, hogy miként lehet eredményesen megvalósítani olyan turisztikai pályázatokat, amelyeknek örökségvédelmi részei is vannak, illetve hogyan válnak mindenki által elérhető, hasznos, szórakoztató tevékenységgé, vagy éppen hétköznapjaink részévé a régészettudomány eredményei.


Az Archeologia Napok tudományos-ismeretterjesztő és szórakoztató közönségprogramjaira regisztráció nem szükséges, a teljes áru belépődíj 1.400, illetve a kedvezményes ár 850 forint, amely magába foglalja a visegrádi királyi palota és kiállításainak belépőjegyét is.

A részletes programot  hamarosan közzétesszük itt, oldalunkon!


Az ArchExpo részvétel (4.800 forint) INGYENES az Ön számára, ha Ön
az Altum Castrum - Archeologia online magazin regisztrált olvasója!

  • Ön már "régi", regisztrált olvasónk? Akkor csak a lenti űrlapot kell kitöltenie az ArchExpora való jelentkezéshez!
  • Ön még nem regisztrált olvasónk? Regisztráljon Altum Castrum olvasónak az oldal jobb felső sarkában található bannerre kattintva! Utána töltse ki jelentkezését (az alábbi űrlapon) az ArchExpóra is! (Köszönjük!)