tematikus keresés térképes keresés közkincs-kereső

Mágiával, boszorkánnyal érkezik Szent Mihály éjjele

Szent Mihály arkangyal a Biblia és a keresztény hit megingathatatlan alakja: ő volt az, aki átdöfte Lucifert és letaszította a földre. A gonosszal folytatott harcának emléke rendre visszatért névnapján, ennek szellemében elevenedik meg a középkori hit, mágia és boszorkányüldözés szeptember 25-én este a visegrádi királyi palotában.
 
 
Már reggel beköltöznek a hagyományőrzők a királyi palotába, így napközben megelevenednek a 14-15. századi emberek hétköznapjai. A látogatók olyan karakterekkel is találkozhatnak, mint a középkori könyvkötő, kódexmásoló, fűszerkereskedő, milicista. A katonai élet szerelmeseit több fegyverbemutató is várja.
 
18 óra után kezdődik a Szent Mihály éjjeléhez kapcsolódó exkluzív program. A SAGA Középkori Európai Harcművészetek Iskolája és a Mátyás Király Múzeum munkatársai, valamint hagyományőrző barátaik ezúttal a középkori hitvilágot, a mágiát, a mitikus gonosszal való kapcsolatot mutatják be. Az esti tárlatvezetést követően részben korabeli források alapján összeállított jelenetsort, egy összefüggéseiben is értelmezhető történetet nézhetnek végig a látogatók varázslóval, boszorkánnyal, inkvizítorral. Az éjszakába nyúló program 22 óra táján ér véget.