tematikus keresés térképes keresés közkincs-kereső

Megnyílik a kolostor és a pokol is

A Múzeumok Éjszakája idei kísérőtörténete Tari Lőrinc pokoljárása lesz, s a palota mellett a ferences kolostor is látogatható lesz vezetéssel.
 
 
Igazán különleges programmal kezdődik szombaton a Múzeumok Éjszakája a Visegrádi Mátyás Király Múzeumban, hiszen 18 órától vezetéssel látogatható lesz a királyi palota mellett lévő – egyébként elzárt – ferences kolostor maradványa. A ritkán látott épületegyüttes romjai egy védőtető alatt várják immár évtizedek óta a részleges helyreállítást, amely az alapja lehetne az állandó bemutatásnak. A romok mellett állt egyébként egykor a múzeum első épülete is, amely kezdetben az azóta már lebontott barokk uradalmi intézőházban kapott helyet, amelyet a 19. században királyi vadászkastéllyá alakítottak át.
 
De térjünk vissza a Múzeumok Éjszakájára, amelynek idén Tari Lőrinc pokoljárása lesz a kísérőtörténete a SAGA Középkori Európai Harcművészetek Iskolája, Szakonyi Balázs, Dobay Márta és társulata, Tóbisz Tinelli Tamás és a Mátyás Király Múzeum munkatársai közreműködésével.
 
A Múzeumok Éjszakája a királyi palotában 22 órakor ér majd véget.